Predavatelji

Na letošnjem Vegafestu lahko pričakujete pester, zanimiv in strokoven program predavanj. V ta namen bomo na Pogačarjem trgu rezervirali poseben prostor, kjer boste lahko poslušali naše predavatelje. Skozi cel dan se bomo dotaknili različnih tem in najpogostejših vprašanj, ki se pojavljanju na temo veganstva, športa, znanja, etike in stališča znanosti.

 

Patrik Baboumian

patrik

Patrik, imenovan tudi Armenski viking, ima pri svojih 117 kg bicepse s premerom 50 cm ter lahko »bench-a« 215 kg, »squat-a« 310 kg in »deadlift-a« 360 kg. Leta 2005 je iz etičnih razlogov postal vegetarijanec. Proti lastnim pričakovanjem so se mu dosežki in rezultati izboljšali. Vegan je postal leta 2011. Pravi, da se nikoli ni počutil bolje kot zdaj, ko je vegan, in tudi njegovi dosežki kažejo na to. V zadnjih petih letih je postavil 4 svetovne rekorde v več disciplinah, osvojil naziv »najmočnejši mož v Nemčiji« in dosegel več zmag na evropskem powerlifting prvenstvu.
Več: www.facebook.com/VBadass

 

 

 

Jadranka Juras

jadranka

Glasbenica in ena najbolj prepoznavnih slovenskih aktivistk za pravice živali.

 

 

 

 

 

mag. Marko Čenčur

marko

Samostojni raziskovalec prehrane, ki preučuje objektivne znanstvene podatke o vplivu prehrane na človeško zdravje. Kot svoje vire uporablja izključno peer-reviewed znanstvene članke, stališča priznanih mednarodnih strokovnih organizacij ter matematične izračune.

 

 

 

 

Mirjana Mulec

mirjana-mulec

Mirjana Mulec kot aktivna članica Društva za zaščito živali Pomurja, srčna veganska aktivistka in soustvarjalka Fridine domače kuhinje vsakodnevno dela pomembne razlike v življenju vseh živali. Z zgodbami posameznih rešenih živali, katerih življenja so večini nevidna, daje ljudem možnost pogleda na svet skozi njihove oči.

 

 

 

 

Dani Sušnik

dani

Aktivist in prostovoljec Slovenskega veganskega društva.