Predavatelji

Na letošnjem Vegafestu lahko pričakujete pester, zanimiv in strokoven program predavanj. V ta namen bomo na Pogačarjem trgu rezervirali poseben prostor, kjer boste lahko poslušali naše predavatelje. Skozi cel dan se bomo dotaknili različnih tem in najpogostejših vprašanj, ki se pojavljanju na temo veganstva, športa, znanja, etike in stališča znanosti. V predavalnici bomo organizirali tudi kuharske delavnice.

 

Eugenio Fogli, Sea Shepherd

Eugenio-FogliSea Shepherd je mednarodna neprofitna organizacija za zaščito in ohranitev svetovnih oceanov in morskih prostoživečih živali. Gibanje je leta 1977 ustanovil Paul Watson in ima danes podružnice v več kot 20. državah, katere združuje flota enajstih ladij, ki sodelujejo v kampanjah po vsem svetu. Sea Shepherd preiskujejo in dokumentirajo kršitve mednarodnih in nacionalnih zakonov o ohranjanju morskega življenja. Eugenio Fogli, predsednik italijanske podružnice, bo v svojem predavanju razložil, kako se organizacija v zadnjih letih bori proti kršitvam in predstavil najnovejšo kampanjo v Zahodni Afriki, kjer je razmah nezakonitega, nereguliranega in neprijavljenega ribolova. Za več informacij obiščite www.seashepherdglobal.org/ in www.seashepherd.it.

 

 

Ifeel

ifeelIFEEL je hrvaški aktivistični raper, ki v svojih besedilih neposredno pove, kaj se dogaja z živalmi na farmah in v zavetiščih. Na tokratnem Vegafestu, bo imel poleg glasbenik točk predavanje, kako veganski aktivizem iz Facebooka prenesti med ljudi.
Več: www.musicifeel.com

 

 

 

 

mag. Marko Čenčur

marko

Samostojni raziskovalec prehrane, ki preučuje objektivne znanstvene podatke o vplivu prehrane na človeško zdravje. Kot svoje vire uporablja izključno peer-reviewed znanstvene članke, stališča priznanih mednarodnih strokovnih organizacij ter matematične izračune.

 

 

 

 

Dani Sušnik

dani

Aktivist in prostovoljec Slovenskega veganskega društva.