Sponzorji in podporniki

Na tem mestu se najlepše zahvaljujemo vsem sponzorjem in podpornikom, ki so pomagali pri organizaciji Vegafesta. Vsako leto s pomočjo sponzorjev organiziramo bogat srečelov, sodelujemo pri promociji veganske hrane in izdelavi brošur. Hvala, brez vas nam ne bi uspelo!

 

Sponzorji in podporniki

 

Spar

spar

Na slovenskem trgu pišemo zgodbo o uspehu že več kot 25 let in se tako danes ponašamo z več kot 99 trgovinami po vsej Sloveniji. Zadovoljstvo kupcev postavljamo na prvo mesto, zato našo ponudbo nenehno prilagajamo aktualnim trendom prehranjevanja ter potrebam in željam naših obiskovalcev. Na naših prodajnih policah kupci najdejo vse, kar potrebujejo, saj jih vedno čaka bogata in skrbno izbrana ponudba različnih znamk, ki vključujejo tudi veganske izdelke. Z generalnim pokroviteljstvom največjega veganskega festivala in širjenjem ponudbe tovrstnih izdelkov želimo okrepiti možnost izbire, vsem ljubiteljem veganske prehrane olajšati nakup prehrambnih izdelkov ter v njihov jedilnik vnesti še več pestrosti. Nabor na naših prodajnih policah smo zato pred kratkim obogatili s široko izbiro izdelkov linije Veganz.

 

 

Vegfund

vegfund-logoVegFund empowers vegan activists worldwide by funding and supporting effective outreach activities that inspire people to choose and maintain a vegan lifestyle. Since its inception, VegFund has supported thousands of vegan outreach projects in dozens of countries. Hundreds of thousands of VegFund sponsored vegan food samples, along with educational literature, have been distributed to the public. In the online video outreach programs, tens of millions of online viewers have seen vegan educational videos, with hundreds of viewers every day expressing their intent to go vegan.

 

 

 

Maxxaudio

maxxaudio-logoMaxxaudio opremljajo prireditve. Kakovostno, ugodno in prilagojeno vsakemu dogodku posebej.
Njihov cilj je vedno in vsakokrat kvalitetno ozvočiti, osvetliti, opremiti, popestriti in izpeljati prireditev na nivoju, nuditi prirediteljem profesionalne, hitre in ugodne storitve, izvajalcem odlične pogoje in podporo, uglašeno spremljati s pestrimi svetlobnimi igrami ter vselej puščati pozitivne vtise občinstvu!

 

 

 

Loving Hut Ljubljana Center

Veganska restavracija v središču Ljubljane ob glavni železniški postaji vabi goste na veganske specialitete vse dni v letu. Loving Hut Center je največja veganska restavracija v Sloveniji, kjer se najde nekaj za vsakogar, od zdravih smotijev, solatnega bara, pregrešnih sladic, do pic, jedi iz toplega bara ter bogato ponudbo hitre hrane. Študentje lahko jedo na štidentski bon, članom Slovenskega veganskega društva pa nudijo popust na vegansko kartico.

 

 

 

 

Petre Šotori

Podjetje Petre šotori iz Vranskega že več kot 25 let zagotavlja najlepše prireditvene šotore za dogodke, VIP prireditve in sejme. Kadarkoli potrebujete streho nad glavo, so začasne postavitve šotorov, pagod in paviljonov najboljša rešitev. Le-te opremijo tudi z vso potrebno opremo (leseni podi, mize, stoli in druga oprema) ter poskrbijo za montažo, tako da ste v vsakem trenutku lahko brez skrbi.
V njihovi ponudbi najdete tudi prireditvene odre, vojaški in zaščitni program, umetna drsališča ter nenazadnje skladiščne in montažne hale. V svojo ponudbo pa so pred kratkim vključili tudi  profesionalno čiščenje cerad, ki je tako dopolnila njihovo že pregovorno odlično servisno službo. Pri njih zares velja moto »Za vse priložnosti, ob vsakem vremenu.« Več informacij o podjetju in njihovi ponudbi najdete na www.petre.si.
V podjetju ponosno podpirajo dogodke, ki izboljšujejo kvaliteto življenja, zato so z veseljem podprli tudi letošnji Vegefest.

 

 

GO Build Yourself

GoBuildYourself

Sva primorca Galla Os in Rene Škarabot, ki živiva v Ljubljani. Skupaj z nama si stanovanje deli tudi najin posvojen hišni ljubljenček – kuža Remi. Ja, tudi on se je prav gotovo prikradel na sliko :). Predvidevava pa, da vas bolj kot te podrobnosti zanima kako vama lahko pomagava, oziroma kaj imava za vas. Sva prav gotovo med najbolj poznanimi veganskimi športniki v Sloveniji. Za seboj imava že kar nekaj uspehov, med njimi je tudi zmaga na odprtem tekmovanju v powerliftingu. Pod blagovno znamko GO Build Yourself sva združila moči ter najine dolgoletne izkušnje iz področja športa in prehrane. Ljudem pomagava do višjih nivojev energije, boljšega počutja in do postave, ki so si je vedno želeli. Kdaj pa kdaj se počutiva kot Adam in Jamie iz oddaje MythBusters, saj rada razbijava mite in stereotipe, da na veganski prehrani ni mogoče biti mišičast in močan. Najino znanje in praktične izkušnje nesebično deliva z drugimi in jim tako pomagava do uspeha. Pomagala sva že mnogim, verjameva da lahko tudi vam. Vaš brezplačen veganski jedilnik vas že čaka na https://go-buildyourself.si

 

 

Ku dobro

Smo prva veganska okrepčevalnica na Goriškem :). Ponujamo dnevno sveže MALICE in KOSILA ter FAST FOOD (od burgerjev, falaflov do različnih pizz, gyrosov). Delujemo po principu iz njive na krožnik, zato je naš moto EKOLOŠKO, LOKALNO, SEZONSKO. Prisrčno vabljeni v naš lokalček na pristanku jadralnih padalcev pod Lijakom – regionalna cesta Ajdovščina – NG, vas Šmihel

Več na naši Facebook strani!

 

 

 

Ekošara

ekosara-logoEkošara ponuja ekološke in najboljše produkte s pravimi okusi!

Najdete nas v trgovinah:
Trgovina EKOŠARA Bežigrad, Vojkova 52, Ljubljana
Trgovina EKOŠARA Jablana, Tržnica BTC City, Ljubljana
Trgovina EKOŠARA Vrhnika, Tržaška cesta 4, Vrhnika
Trgovina EKOŠARA Lucija, Obala 114, Portorož
ter na spletnem naslovu: www.ekosara.si.

 

 

 

Izdelki Omegol

omegolOmegol izdelki so namenjeni vsem, ki dajete poudarek zdravi prehrani in zdravemu načinu življenja. Bogati so z omega-3 maščobno kislino (ALA), ki pripomore k vzdržavanju normalne ravni holesterola v krvi. Poleg tega so tudi bogat vir vitamina E in se ponašajo z veganskim certifikatom. Linijo Omegol izdelkov sestavljajo:
–        Omegol majoneza
–        Omegol olje
–        Omegol namaz original
–        Omegol namaz s semeni
Naredi nekaj dobrega zase… Vsak dan!

 

 

Kupujem zdravo

kupujem-zdravo

Ideja o ustanovitvi našega podjetja se je rodila zaradi zagovarjanja zdravega načina življenja, povratka k naravi in uživanja vseh dobrot, ki nam jih ponuja. Naša želja je ljudem ponuditi najboljše naravne izdelke po sprejemljivih cenah. Ponudbo izdelkov si lahko pogledate na naši spletni strani: www.kupujemzdravo.si.
Naši izdelki so namenjeni aktivnim in rekreativnim športnikom, ter tistim, ki bi želeli začeti živeti zdravo in kakovostno. Ker sami živimo ta način življenja, smo ga želeli ponuditi tudi vam. Izbrali smo delo, ki ga imamo radi in v njem uživamo. Izbiramo in zastopamo izdelke vrhunske kakovosti, ki jih potrebujemo v vsakdanjem življenju. VeggieStyle izdelki športne prehrane in proteini so presni, 100 % naravne in čiste zeliščne sestavine, brez barvil, umetnih sladil ter umetnih arom. Naši izdelki so proizvedeni v EU in primerni tudi za vegetarijance in vegane.

 

Vegeat

Verjamemo, da lahko s kvalitetnimi surovinami in sodobnimi proizvodnimi procesi izdelamo zdravo in okusno vegansko prehrano, katera bo spremenila naše prehranske navade in pripomogla k čistejšemu  in prijaznejšem  odnosu do okolja. VegEat prehrambni izdelki so izdelani samo iz rastlinskih surovin visoke kakovosti in ne vsebujejo soje. Naš cilj je izdelati veganske nadomestke nam vsem znanih mesnih jedi in jih narediti zdrave, okusne in preproste za pripravo.

Skratka jej zdravo, ohrani naravo!

Več na www.facebook.com/VegEatSlovenia!

 

 

 

Afrotera

Afrotera ponuja naravne kozmetične in prehranske izdelke iz surovin iz zahodne Afrike preko neposrednega sodelovanja s proizvajalci. Kakovost izbranih sestavin nam je pomembna, kakor nam je pomemben tudi njihov izvor. Vemo, od kod naši proizvodi izvirajo, kdo jih nabira, kako jih pridelujejo ter kako to vpliva na izboljšanje njihovega družbenega statusa in varovanja okolja. Vse se je začelo z linijo lončkov nerafiniranega karitejevega masla in naravnih mil, ki so narejena na osnovi tega karitejevega masla. Nadaljujemo pa z naravnimi prehranskimi izdelki, kot so kokosovo olje, kakav ter suho sadje. Več na www.afrotera.com.

 

 

 

 

Nutrisslim

nutrislimNutrisslim je slovensko podjetje, ki upravlja zgolj z naravnimi surovinami rastlinskega izvora, velika večina je tudi ekološko certificiranih. Prvotno se ukvarjamo s proizvodnjo in distribucijo super živil, v zadnjem času pa tudi veliko delamo na razvoju novih izdelkov. Tako smo ponudbo razširili na linijo funkcionalnih bio žitaric za zajtrk z dodanimi super živili, ki so osvojile naziv “produkt leta 2017”, med njimi pa Body cleanse musli tudi naziv “najbolj inovativno živilo leta 2017” oboje v kategoriji žitaric. Poleg tega smo ravno lansirali na trg novo linijo veganskih beljakovinskih napitkov.

 

 

 

 

 

Sameja

Pekarna in slaščičarna Sameja je polna sladkih in slanih presenečenj za vsakogar, ki si vzame nekaj časa in zavije na Tržaško cesto 67, nasproti Gimnazije Vič. Smo mala dišeča trgovina, ki ponuja raznovrstne pekovske in slaščičarske izdelke, narejene po domačih starih recepturah, ki jih pripravlja mojster s 35 letnimi izkušnjami na tem področju. Družinsko podjetje, kateremu cilj je zadovoljiti naše kupce in jih razvajati, ne samo z našimi izdelki, ampak tudi s toplim sprejemom in s sproščenim vzdušjem je septembra 2013 odprlo svoja vrata. Z letom 2018 smo poleg obstoječe ponudbe dodali še VEGANSKO ponudbo (veganski: krofi, flancati, rogljiči, piškoti, mufini, čokoladne deteljice, potice, jabolčna in višnjeva pita, jabolčni in višnjev zavitek, osja gnezda, orehov štrukelj, baklava, špinačin burek s tofujem, bučkin burek, krompirjev burek), s katero smo želeli razveseliti tudi ostale stranke, ki ne uživajo živil živalskega izvora in poudarjajo etično stran prehranjevanja ter po številu, ki se v zadnjih letih kar povečuje, dokazujejo, da je možno živeti kakovostno tudi z odpovedjo izdelkom, ki ne vsebujejo vsebine živalskega izvora. V pripravi je še veliko drugih veganskih izdelkov, ki bodo krasili naše police tudi v prihodnje, zato se v sodelovanju z našimi strankami poskušamo čim bolj približati okusom, ki bodo zadovoljile vse sladkosnede in tudi tiste, ki si želijo tudi slanih dobrot.

 

 

Moje zdravje – Sunwarrior

moje-zdravjeCenter Moje Zdravje je podjetje in portal z nasveti za zdravo življenje. Obiskovalcem in uporabnikom strani približa način, kako lahko z zavedanjem, voljo in  spremembami pri sebi  pripomoremo k trajnemu zdravju in dobremu počutju. Na portalu MojeZdravje.net objavljajo članke in recepte o zdravi polnovredni rastlinski prehrani.
Sunwarrior je blagovna znamka majhnega rastočega podjetja, ki je posvečeno izdelavi rastlinskih izdelkov. Ustanovili so ga ljudje z vizijo ustvariti takšne beljakovine, ki bodo koristile našemu zdravju in hkrati ohranjale planet. Sunwarrior beljakovine vsebujejo najvišji delež presnih rastlinskih beljakovin – kar 83 % za razliko od ekstrakcije drugih proteinov na tržišču. Proteini ne vsebujejo živalskih proizvodov, mleka in mlečnih izdelkov, jajc, soje, glutena, dodanega sladkorja, pšenice ali kvasa. So popolnoma naravni, presni rastlinski vir beljakovin.

 

 

 

Amon & Anis

amon-anis100% naravna in vsaj 98% ekološka kozmetika je plod najinega ustvarjalnega sodelovanja (Amon-a in Anis), ki združujeta ročno delo, ročne ilustracije in radostno delo v široko paleto izdelkov za vsakdanjo uporabno in lepotilno nego. Izdelki, ki jih ponujava: mila, mazila, zobne paste, usnte vode, toniki za obraz, negovalna olja, osvežilci zraka, repelenti in še mnogo drugih izdelkov. Večina kozmetika je certificirana pri Vegan Society in organizaciji PETA.

 

 

 

 

 

Vegetarijanska restavracija Radha Govinda

radha-govindaVegetarijanska restavracija Radha Govinda v Šiški in tržnici BTC Vas vabi na sveža in zdrava vegetarijanska veganska kosila. Hrana, ki jo pripravljamo, je prava paša za oči, izjemne vonjave pa bodo v vas prebudile neverjeten apetit. Raznoliki okusi so zapeljivi, eksotični in gurmanski, Vaša želja po dobri, zdravi hrani bo popolnoma zadovoljena. Kuhinja temelji na ajurvedskih osnovah, s pridihom mediteranske in klasične kuhinje, zato se na jedilniku najde za vsakogar nekaj. Vsem ljubiteljem solat je na voljo bogat solatni bar, božanske sladice pa bodo zagotovo všeč še tako prefinjenim sladokuscem.

 

 

 

Herbas

herbas

V podjetju Herbas se trudimo, da je velika večina naših izdelkov veganskih ter ekoloških in seveda čim manj obremenjujočih za okolje. V prihodnje se bomo trudili širiti paleto izdelkov po principu “ZERO WASTE” in tako še nadgradili odnos do naše edine Zemlje in živih bitij na njej.
Pred kratkim smo pričeli sodelovanje s podjetjem La Saponaria, katere zrgodba je na kratko povzeta tukaj:
Svoje prve korake smo začeli s “skupino za pravično trgovino” in ustvarili svoja prva mila.. od takrat se nismo ustavili: kreme, šamponi, geli, masažna olja,.. vse izdelano ročno z ekstra deviškim oljčnim oljem, sestavinami iz ekološke pridelave in Fair-Trade!
Za vsakim receptom stoji tradicija, sodelovanje z majhnimi lokalnimi kmeti in nenehno iskanje sestavin ter okolju prijaznih formul, nežnih in učinkovitih za našo kožo. V Herbasu se predvsem ukvarjamo z veleprodajo izdelkov, vse izdelke pa ponujamo tudi preko naše spletne trgovine www.herbas.si, kjer imate vsi člani veganskega društva popust že vrsto let.

 

Green Republic

green-republicSmo ekipa, ki se vam vsak dan trudi ponuditi dnevne potrebe po vitaminih in energiji v obliki polnih kalorij in ob tem ponuditi tudi možnost sladkanja vsem tistim, ki ste alergični na gluten, mlečne kisline, jajca,… skratka vsem katerim vsakodnevna predelana in konzervirana hrana ni privlačna.

Najdete nas v Mercator Centru Šiška in vsak petek na Odprti kuhinji.

Več na: www.facebook.com/greenrepublic.si.

 

 

Zeleni hit – Ekofungi

ekofungi_logoSmo zelenjadarsko podjetje Zeleni hit s 25-letno tradicijo iz Savelj pri Ljubljani. Poleg celotne oskrbe večjim profesionalnim pridelovalcem zelenjave in sadja, imamo tudi lastno proizvodnjo ekološke zelenjave, jagod, sadik in zelišč pod blagovno znamko Kmetija Avšič.
Pred kratkim smo našo zeleno ponudbo razširili z EKOFUNGI dehidrirano zelenjavo in gobicami, ki je pripravljena na tehnološko visokem nivoju in na podlagi dolgoletnih izkušenj.
Skrbno pridelana, kvalitetna ekološko certificirana zelenjava in šampinjoni, so dehidrirani pri nizkih temperaturah do 40°C. S tem so hranilne vrednosti, barva, vonj in okus zelenjave in gob povsem ohranjeni.
EKOFUNGI je uravnotežen, bogat in izredno okusen obrok, ki ga lahko vključite v vsakdanjo, tudi v vegansko kuhinjo. Cel proces od proizvodnje do mize je zaokrožen, zato ga imenujemo »FROM WASTE TO TASTE« http://bit.ly/ekofungi (video) in FB: http://bit.ly/ekofungi-zdravo-okusno-enostavno.
Prisrčno vabljeni na razvajanje brbončic na našo stojnico na Vegafestu!

 

 

Organic Garden

organic-gardenNaravno, enostavno & okusno

Pri OG-ju z ljubeznijo pripravljamo vsakodnevne okusne, zdrave in enostavne obroke, kjer za svoje boljše počutje najdete točno določeno hrano. To pomeni tudi kvalitetno, hitro prebavljivo, ekološko, organsko, vegansko, brezglutensko, drugačno, s pravilnim kombiniranjem in poznavanjem surovin. Na sejmu Vegafest se predstavljamo z veganskimi burgerji, ter sladicami – veganskimi browniji, ter z domačo limonado z baziliko.

Our daily delicious healthy and simple meals at OG are for your better state of health and prepared with love and care . Food is easily digestible, ecological, organic, vegan, gluten-free and different, with harmonious combination and knowledge about ingredients. At Vegafest fair we introduce ourselves with vegan burgers, vegan brownies and homemade lemonade with basil.

 

 

Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice d.o.o.

lptJavno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice d.o.o. je družba v 100-odstotni lasti Mestne občine Ljubljana in izvaja dejavnosti treh obveznih gospodarskih javnih služb ter druge ali tržne dejavnosti. Gospodarske javne službe (GJS), ki jih družba izvaja so urejanje in čiščenje javnih tržnic, urejanje in čiščenje javnih parkirnih površin in vzdrževanje občinskih cest.

 

 

 

 

Medijski pokrovitelj

Vaš kanal

vas_kanal

Program Vaš kanal je v DVBT sistemu viden v osrednji medijski krajini Center: center Slovenije, Dolenjska, Posavje, Bela krajina, Notranjska, Zasavje, Gorenjska, del obmejne Hrvaške in preostali kraji na zemljevidu označeni z rumeno. Gledalci po vsej Sloveniji program Vašega kanala spremljajo prek IP TV in kabelskih: Telekom TV– kanal 665, T-2 – kanal 26, A1 – kanal 303 in v Telemachu – kanal 149, prav tako tudi prek drugih lokalnih kabelskih operaterjev po vsej Sloveniji.
Televizija Vaš kanal deluje že 28. leto. Je osrednja regionalna televizija, ki je vidna po vsej
Sloveniji in prek DVBT po severni Hrvaški, je medij s tradicijo in več kot 100.000 gledalci dnevno. Ima status posebnega pomena in vsakodnevno poročamo o aktualnem dogajanju.

 

 

Donatorji srečelova

srecelov_web_1