Sponzorji in podporniki

Na tem mestu se najlepše zahvaljujemo vsem sponzorjem in podpornikom, ki so pomagali pri organizaciji Vegafesta. Vsako leto s pomočjo sponzorjev organiziramo bogat srečelov, sodelujemo pri promociji veganske hrane in izdelavi brošur. Hvala, brez vas nam ne bi uspelo!

 

Sponzorji

 

Spar

spar

Na slovenskem trgu pišemo zgodbo o uspehu že več kot 25 let in se tako danes ponašamo z več kot 99 trgovinami po vsej Sloveniji. Zadovoljstvo kupcev postavljamo na prvo mesto, zato našo ponudbo nenehno prilagajamo aktualnim trendom prehranjevanja ter potrebam in željam naših obiskovalcev. Na naših prodajnih policah kupci najdejo vse, kar potrebujejo, saj jih vedno čaka bogata in skrbno izbrana ponudba različnih znamk, ki vključujejo tudi veganske izdelke. Z generalnim pokroviteljstvom največjega veganskega festivala in širjenjem ponudbe tovrstnih izdelkov želimo okrepiti možnost izbire, vsem ljubiteljem veganske prehrane olajšati nakup prehrambnih izdelkov ter v njihov jedilnik vnesti še več pestrosti. Nabor na naših prodajnih policah smo zato pred kratkim obogatili s široko izbiro izdelkov linije Veganz.

 

 

Vegfund

vegfund-logoVegFund empowers vegan activists worldwide by funding and supporting effective outreach activities that inspire people to choose and maintain a vegan lifestyle. Since its inception, VegFund has supported thousands of vegan outreach projects in dozens of countries. Hundreds of thousands of VegFund sponsored vegan food samples, along with educational literature, have been distributed to the public. In the online video outreach programs, tens of millions of online viewers have seen vegan educational videos, with hundreds of viewers every day expressing their intent to go vegan.

 

 

 

Maxxaudio

maxxaudio-logoMaxxaudio opremljajo prireditve. Kakovostno, ugodno in prilagojeno vsakemu dogodku posebej.
Njihov cilj je vedno in vsakokrat kvalitetno ozvočiti, osvetliti, opremiti, popestriti in izpeljati prireditev na nivoju, nuditi prirediteljem profesionalne, hitre in ugodne storitve, izvajalcem odlične pogoje in podporo, uglašeno spremljati s pestrimi svetlobnimi igrami ter vselej puščati pozitivne vtise občinstvu!

 

 

 

Loving Hut Ljubljana Center

loving-hutVeganska restavracija v središču Ljubljane ob glavni železniški postaji vabi goste na veganske specialitete vse dni v letu. Loving Hut Center je največja veganska restavracija v Sloveniji, kjer se najde nekaj za vsakogar, od zdravih smotijev, solatnega bara, pregrešnih sladic, do pic, jedi iz toplega bara ter bogato ponudbo hitre hrane. Študentje lahko jedo na štidentski bon, članom Slovenskega veganskega društva pa nudijo popust na vegansko kartico.

 

 

 

 

Konoplja.net

konopljaVerjamemo, da konoplja blagodejno vpliva na slovensko gospodarstvo in eko-nomijo kot tudi na posameznika. Zato se trudimo združevati (saj poznate tisto zgodbo o slovenskem in sosedovem vrtičku) na enem portalu vse proizvajalce, entuziaste, vizionarje, ki se v Sloveniji že ukvarjajo s pridelavo in uporabo konoplje. Dobra povezanost, zdrave informacije in veselje, to so naše tri ključne želje!
Stremimo k čimbolj transparentnemu in dosegljivemu znanju o konoplji v vseh svojih treh vejah (industrijska, medicinska, rekreativna). Želimo si biti najbolj ažurni ter dati ljudem znanje po telefonu, e-mailu, kaj se trenutno dogaja in jim pomagati najti rešitev za njih s kateto se bodo lahko pozdravili ali našli pravilne informacije za njihovo diagnozo. Zbujamo se zato, ker vemo da lahko zrastemo dlje in hitreje. Ker lahko ustvarimo boljši svet.

 

 

 

Zabavno rekreativno društvo Paviljon

drustvo-paviljonZabavno rekreativno društvo Paviljon izposoja šotore, paviljone,  agregate in razno delovno orodje.
Celotno ponudbo si lahko ogledate na njihovi spletni strani drustvo-paviljon.jimdo.com.

 

 

 

 

 

Kupujem zdravo

kupujem-zdravoIdeja o ustanovitvi našega podjetja se je rodila zaradi zagovarjanja zdravega načina življenja, povratka k naravi in uživanja vseh dobrot, ki nam jih ponuja. Naša želja je ljudem ponuditi najboljše naravne izdelke po sprejemljivih cenah. Ponudbo izdelkov si lahko pogledate na naši spletni strani: www.kupujemzdravo.si.
Naši izdelki so namenjeni aktivnim in rekreativnim športnikom, ter tistim, ki bi želeli začeti živeti zdravo in kakovostno. Ker sami živimo ta način življenja, smo ga želeli ponuditi tudi vam. Izbrali smo delo, ki ga imamo radi in v njem uživamo. Izbiramo in zastopamo izdelke vrhunske kakovosti, ki jih potrebujemo v vsakdanjem življenju. VeggieStyle izdelki športne prehrane in proteini so presni, 100 % naravne in čiste zeliščne sestavine, brez barvil, umetnih sladil ter umetnih arom. Naši izdelki so proizvedeni v EU in primerni tudi za vegetarijance in vegane.

 

 

Kis in kvas

kis-kvasZdravo, okusno, vegansko, fermentirano!
Tempeh, miso, kimči in še marsikaj. Naravno fermentirana hrana, sveže pripravljena v Sloveniji po tradicionalnih receptih z vseh koncev sveta. Brez arom, brez barvil, brez konzervansov.
Fermentacija je čudež narave, na katerega smo kar malo pozabili. Z njeno pomočjo stročnice postanejo lažje prebavljive, zelenjava se preobrazi v probiotično živilo in riž v okusno marinado. Ker razen kisle repe in zelja v Sloveniji nismo našli drugih svežih fermentiranih živil, smo jih naredili sami – najprej za nas, zdaj pa tudi za vas.

 

 

 

Presnica

presnicaKo se odločimo za zdravo prehranjevanje je najtrši oreh obrok, ki ga pojemo med delovnim časom. Prav zato smo v Presnici pripravili ponudbo svežih, polnovrednih, nadvse okusnih malic.jujemo kar smo počeli že vsa leta našega obstoja. Na jedilniku Presnice boste našli tako presne kot tudi veganske in vegetarijanske jedi.
Tradicija družinskega podjetja Presnica je presno kot dodatek polnovredni, zdravi hrani. Z našim take-awayem nadaljujemo in nadgrajujemo kar smo počeli že vsa leta našega obstoja. Na jedilniku Presnice boste našli tako presne kot tudi veganske in vegetarijanske jedi.

 

 

 

Fržek

frzek

Sva Lucija in Tina. V želji, da vsem ponudiva zdrave, slastne, veganske namaze, ki so hkrati iz slovenskih sestavin, je nastal Fržek: igriv, zanimiv in poln dobre volje. Verjameva in delujeva po načelih naravno, od blizu in zdravo. To pomeni, da so sestavine skrbno izbrane pri okoliških kmetih ter neobdelane z umetnimi gnojili in škropivi. Uporabljava stekleno povratno embalažo, nalepka pa je iz recikliranega papirja. Namazi so brez živalskih sestavin, saj so narejeni na osnovi fižola in tako predstavljajo alternativo mlečnim namazom. Zakaj fižol? Ker je hranljiv, poln beljakovin in je blaga osnova za neomejeno ustvarjanje novih okusov. Namazi vsebujejo malo maščob, so brez konservansov, umetnih barvil in glutena.

 

 

 

Ahinsa shoes

ahinsa-shoesAhinsa shoes – strictly vegan, ethically made barefoot shoes. All models designed by physiotherapists. Exclusively handmade in Czech republic from EU made materials. Many models from ECO/recycled materials. LOOKING FOR DISTRIBUTORS / RESELLERS / SHOPS in Slovenia :)

 

 

 

 

 

Nutrisslim

nutrislimNutrisslim je slovensko podjetje, ki upravlja zgolj z naravnimi surovinami rastlinskega izvora, velika večina je tudi ekološko certificiranih. Prvotno se ukvarjamo s proizvodnjo in distribucijo super živil, v zadnjem času pa tudi veliko delamo na razvoju novih izdelkov. Tako smo ponudbo razširili na linijo funkcionalnih bio žitaric za zajtrk z dodanimi super živili, ki so osvojile naziv “produkt leta 2017”, med njimi pa Body cleanse musli tudi naziv “najbolj inovativno živilo leta 2017” oboje v kategoriji žitaric. Poleg tega smo ravno lansirali na trg novo linijo veganskih beljakovinskih napitkov.

 

 

 

 

Moje zdravje – Sunwarrior

moje-zdravjeCenter Moje Zdravje je podjetje in portal z nasveti za zdravo življenje. Obiskovalcem in uporabnikom strani približa način, kako lahko z zavedanjem, voljo in  spremembami pri sebi  pripomoremo k trajnemu zdravju in dobremu počutju. Na portalu MojeZdravje.net objavljajo članke in recepte o zdravi polnovredni rastlinski prehrani.
Sunwarrior je blagovna znamka majhnega rastočega podjetja, ki je posvečeno izdelavi rastlinskih izdelkov. Ustanovili so ga ljudje z vizijo ustvariti takšne beljakovine, ki bodo koristile našemu zdravju in hkrati ohranjale planet. Sunwarrior beljakovine vsebujejo najvišji delež presnih rastlinskih beljakovin – kar 83 % za razliko od ekstrakcije drugih proteinov na tržišču. Proteini ne vsebujejo živalskih proizvodov, mleka in mlečnih izdelkov, jajc, soje, glutena, dodanega sladkorja, pšenice ali kvasa. So popolnoma naravni, presni rastlinski vir beljakovin.

 

 

Mikrozelenje Šebenik

mikrozelenje-sebenikSva mlad par s hčerko, ki vzgajava mikrozelenje (mlade rastlinice) in pšenično, pirino in ječmenovo travo. Ker nama vse to veliko pomeni, tudi drugim rada ponudiva dobre in kvalitetne izdelke, ki poživijo in nam dajo energijo za cel dan.

 

 

 

 

 

Amon & Anis

amon-anis100% naravna in vsaj 98% ekološka kozmetika je plod najinega ustvarjalnega sodelovanja (Amon-a in Anis), ki združujeta ročno delo, ročne ilustracije in radostno delo v široko paleto izdelkov za vsakdanjo uporabno in lepotilno nego. Izdelki, ki jih ponujava: mila, mazila, zobne paste, usnte vode, toniki za obraz, negovalna olja, osvežilci zraka, repelenti in še mnogo drugih izdelkov. Večina kozmetika je certificirana pri Vegan Society in organizaciji PETA.

 

 

 

 

drobTinka

drobtinkaNajina blagovna znamka drobTinka predstavlja ročno narejene, presne, ekološke izdelke, ki jima sama praviva dobrote. Še posebej sva ponosna na najino granolo iz zemeljskih mandljev, ki sva jo pred približno dvema letoma prvič vključila v najino ponudbo. Razvila sva jo zaradi najinega navdušenja nad nealergenimi lastnostmi zemeljskih mandljev in jih tako približala še ostalim ljudem. Poleg izdelkov iz zemeljskih mandljev pa svojo kreativnost in ljubezen do tega dela lahko izražam pri izdelavi svojih presnih sladic, ki so ustvarjene z ljubeznijo in strastjo.
V podjetju drobTinka poteka celoten proces od sestave in razvijanja recepta, same izdelave, dehidriranja, pakiranja in na koncu dostave do ekoloških trgovin. Vse to zaenkrat opravljava sama. Sestavine, ki jih uporabljam pri izdelavi, so presne kvalitete, veganske, brez glutena, ekološke in skrbno izbrane, saj želiva ponuditi izdelke, ki prepričajo tudi z okusom in konec koncev služijo svojemu namenu.

 

 

Borbona

borbonaBorbona VEGAN catering je sinonim za kvaliteto in odličnost v veganskih catering storitvah, ki se z veliko mero občutka in unikatnim pristopom prilagodi vsakemu naročniku. Pripravimo odlične veganske in presne jedi za vsako priložnost, kot tudi vegasnke in presne božanske tortice ter sladice, ki vas bodo zagotovo navdušile!

 

 

 

 

Matejina veganska kuhinja

matejina-veganska-kuhinjaMatejino vegansko kuhinjo tvoriva ustanoviteljica Mateja Tea Dereani in moj mož Miha Berčič, univ. dipl. mikrobiolog.
Po štirih veganskih kuharskih knjigah, izobraževanjih kuharjev v vrtcih, šolah, restavracijah, 500+ delavnicah, nešteto prebranih znanstvenih člankih in strokovnih knjigah o prehrani ter skupno 35+ letih kuhanja veganske hrane, sva nadgradila najino kuhinjo.
Sedaj hrano pripravljamo po AMC metodi v visokokvalitetnih sistemih za kuhanje iz plemenitega jekla. Rezultati so čudežni. Boljši okus, več ohranjenih vitaminov in mineralov, manj časa za pripravo, enostavnost priprave, avtomatsko kuhanje ter občutno privarčevanje denarja. Izdelki so proizvedeni v EU, 30 letna garancija, doživljenski servis, stalne inovacije in najboljša podpora strankam. Primerno za alergike.
Poleg sejemskih popustov in odgovorov na vaša vprašanja o bolj zdravem načinu prehranjevanja, boste izkusili gurmanske veganske jedi pripravljene po AMC metodi. Izkušnja za vaše okušalne in vonjalne brbončice, ki ne smete zamuditi!

 

Vegetarijanska restavracija Radha Govinda

radha-govindaVegetarijanska restavracija Radha Govinda v Šiški in tržnici BTC Vas vabi na sveža in zdrava vegetarijanska veganska kosila. Hrana, ki jo pripravljamo, je prava paša za oči, izjemne vonjave pa bodo v vas prebudile neverjeten apetit. Raznoliki okusi so zapeljivi, eksotični in gurmanski, Vaša želja po dobri, zdravi hrani bo popolnoma zadovoljena. Kuhinja temelji na ajurvedskih osnovah, s pridihom mediteranske in klasične kuhinje, zato se na jedilniku najde za vsakogar nekaj. Vsem ljubiteljem solat je na voljo bogat solatni bar, božanske sladice pa bodo zagotovo všeč še tako prefinjenim sladokuscem.

 

 

 

Herbas

herbas

V podjetju Herbas se trudimo, da je velika večina naših izdelkov veganskih ter ekoloških in seveda čim manj obremenjujočih za okolje. V prihodnje se bomo trudili širiti paleto izdelkov po principu “ZERO WASTE” in tako še nadgradili odnos do naše edine Zemlje in živih bitij na njej.
Pred kratkim smo pričeli sodelovanje s podjetjem La Saponaria, katere zrgodba je na kratko povzeta tukaj:
Svoje prve korake smo začeli s “skupino za pravično trgovino” in ustvarili svoja prva mila.. od takrat se nismo ustavili: kreme, šamponi, geli, masažna olja,.. vse izdelano ročno z ekstra deviškim oljčnim oljem, sestavinami iz ekološke pridelave in Fair-Trade!
Za vsakim receptom stoji tradicija, sodelovanje z majhnimi lokalnimi kmeti in nenehno iskanje sestavin ter okolju prijaznih formul, nežnih in učinkovitih za našo kožo. V Herbasu se predvsem ukvarjamo z veleprodajo izdelkov, vse izdelke pa ponujamo tudi preko naše spletne trgovine www.herbas.si, kjer imate vsi člani veganskega društva popust že vrsto let.

 

Green Republic

green-republic

Smo ekipa, ki vam vsak dan nudi dnevne potrebe po vitaminih in energiji v obliki polnih kalorij in ob tem ponuditi tudi možnost sladkanja vsem tistim, ki ste alergični na gluten, mlečne kisline, jajca,… skratka vsem katerim vsakodnevna predelana in konzervirana hrana ni privlačna. Smoothiji, juhe, sendvič, sladice… vse to vas čaka v Mercator centru Šiška in na Odprti kuhinji.

 

 

 

 

 

Sponzorji srečelova

srecelov_2017_big

 

 

Podporniki